بهداشت مواد غذایی

بازگشت
بهداشت مواد غذایی
1404/06/23

این رشته مسائل مرتبط با ایمنی و بهداشت مواد غذایی را مورد مطالعه قرار می‌دهد. این رشته بهداشتی به دانش‌آموختگان اجازه می‌دهد تا در زمینه‌های مختلف از تولید تا توزیع و مصرف مواد غذایی مشغول به کار شوند و برای ایمنی و سلامت مصرف‌کنندگان نگرانی کمتری وجود داشته باشد. 

 

مزایا و معایب رشته بهداشت مواد غذایی

مزایا

پرکاربرد و بازار کار گسترده

اهمیت استراتژیک

پیشگیری از بیماری‌ها

ایجاد اطمینان مشتریان

موقعیت شغلی مناسب

 

معایب

مسئولیت‌پذیری بالا

کار در شرایط حساس

نیاز به آشنایی با مواد شیمیایی

 

 گرایش های رشته بهداشت مواد غذایی

علوم دامی

بهداشت عمومی

بهداشت محیط
علوم آزمایشگاهی دامپزشکی

 

اهمیت رشته بهداشت مواد غذایی

پیشگیری از عوارض مواد غذایی: 

بررسی عواملی که ممکن است منجر به آلودگی یا خطرات برای مصرف‌کنندگان شود و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه جلوگیری از این موارد مهمی است که در این رشته انجام می‌شود.

کنترل غذاهای صنعتی: 

ارزیابی کنترل‌ها و نظارت بر غذاهای صنعتی که ممکن است مواد نگهدارنده و کنسرواتیو داشته باشند و مطالعه تاثیرات آن‌ها بر سلامت مصرف‌کنندگان نیز جزء مسائل مهم این رشته محسوب می‌شود.

بررسی آثار سوء بر سلامتی افراد: 

مطالعه و کشف عوامل موجب بروز عوارض سلامتی در اثر مصرف مواد غذایی و انجام تحقیقات جهت بهبود وضعیت بهداشتی این مواد نیز از وظایف مهندسان بهداشت مواد غذایی است.

مطالعه غذاهای سالم و غیر آلوده: 

بررسی غذاهای سالم و غیر آلوده و اطمینان از کیفیت و ایمنی این مواد جهت مصرف عمومی از دیگر مسائل مهم رشته بهداشت مواد غذایی است.

بررسی روش‌های تهیه و نگهداری و مصرف غذا: 

مهندسان بهداشت مواد غذایی بررسی روش‌های تهیه، نگهداری و مصرف غذاها را به منظور ارتقای کیفیت و بهداشت این مواد در نظر می‌گیرند.

 

وظایف کارشناس بهداشت مواد غذایی

همکاری در بخش آموزش و تحقیقات بهداشت مواد غذایی

برقراری تمام نکات بهداشتی در واحدهای تولید فرآورده ‌های غذایی

بررسی اصول بهداشتی و اصولی کشتارگاه های دام و طیور

مسئولیت بهداشتی در مراکز عرضه مواد غذایی

بازرسی بهداشتی در مراکز توزیع فرآورده های غذایی و مواد خام دامی

ارائه خدمات آزمایشگاه های کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی

مسئولیت بهداشتی در مراکز جمع‌ آوری شیر

نظارت بهداشتی روی اسکله های صیادی و مراکز صید

آزمایش و نمونه برداری از سلامت و باکیفیت بودن مواد غذایی

 

توانایی‌های مورد نیاز برای موفقیت

علاقه به زیست و شیمی: 

این رشته با مطالعه و بررسی علوم زیستی و شیمیایی در رابطه با مواد غذایی سروکار دارد. علاقه به این حوزه‌ها باعث می‌شود که دانشجویان بتوانند بهترین نتایج را در مطالعات و تحقیقات مرتبط با بهداشت مواد غذایی کسب کنند.

دانش بالا در ریاضیات: 

آنالیز دقیق داده‌ها و انجام محاسبات پیچیده جزو وظایف این رشته است. دانش بالا در ریاضیات به دانشجویان کمک می‌کند تا با دقت و دقت بیشتر به مسائل مرتبط با بهداشت مواد غذایی نگریسته و تحلیل‌های کامل‌تری انجام دهند.

تمرکز بالا و دقت: 

بهداشت مواد غذایی به دقت و تمرکز بالا نیاز دارد تا از کیفیت و ایمنی غذاها اطمینان حاصل شود و هرگونه خطری به سلامت افراد جلوگیری شود.

توانایی کار تیمی: 

در صنعت و محیط‌های تحقیقاتی، کار تیمی بسیار مهم است و به دلیل پیچیدگی مسائل بهداشت مواد غذایی، تعامل مؤثر و همکاری با دیگران جهت انجام پروژه‌ها و تحقیقات امری ضروری است.

توانایی جسمانی مناسب: 

در برخی موارد، برای بررسی و کنترل شرایط کارخانه‌ها و اجرای آزمایشات نیاز به جابجایی و فعالیت‌های جسمانی می‌باشد که توانایی جسمانی مناسب ضروری است.

علاقه به کار در کارخانه‌ها: 

اکثر کارهای مرتبط با بهداشت مواد غذایی در کارخانه‌ها و محیط‌های صنعتی انجام می‌شود. اگر علاقه‌مند به کار در این محیط‌ها هستید، رشته بهداشت مواد غذایی می‌تواند برای شما یک انتخاب مناسب باشد.

 

 

 

کامنت ها

جهت نظر دادن وارد شوید